Mozečková rýže
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaCibule
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceStrouhanka
- 0,5kusTelecí mozek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
179 mg
Cukr
462 mg
Postup přípravy
- 1Telecí mozeček odblaníme a drobně nasekáme.
- 2Jemně nasekanou cibuli zpěníme na polovině másla, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a osmahneme.
- 3Následně přidáme očištěný mozeček, osolíme a podusíme. Podušený mozeček necháme vychladnout.
- 4Rozehřátým máslem, které nám zbylo, pokropíme strouhanou housku, přidáme vychladlý mozeček a vejce ušlehaná v pěnu. Vše zamícháme a dle potřeby přisypeme mouku. Takto hotovou směs necháme chvilku odstát, aby nám nabobtnala houska.
- 5Směs poté budeme protlačovat sítem do vroucí polévky a necháme 3 minuty povařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.