Mozečková rýže

40 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
179 mg
Cukr
462 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí mozeček odblaníme a drobně nasekáme.
  • 2
    Jemně nasekanou cibuli zpěníme na polovině másla, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a osmahneme.
  • 3
    Následně přidáme očištěný mozeček, osolíme a podusíme. Podušený mozeček necháme vychladnout.
  • 4
    Rozehřátým máslem, které nám zbylo, pokropíme strouhanou housku, přidáme vychladlý mozeček a vejce ušlehaná v pěnu. Vše zamícháme a dle potřeby přisypeme mouku. Takto hotovou směs necháme chvilku odstát, aby nám nabobtnala houska.
  • 5
    Směs poté budeme protlačovat sítem do vroucí polévky a necháme 3 minuty povařit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.