Mozečkové krokety

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
34 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mozek odblaníme, očistíme a nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na trošce másla, přisypeme nakrájený mozek. Vše osolíme a podusíme.
  • 3
    Do mléka dáme zbytek másla, mírně osolíme, přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme polohrubou mouku. Na mírném ohni vše mícháme a vaříme do té doby, až se hmota nechytá dna nádoby. Poté kaši odstavíme a jakmile je z poloviny vychladlá, přimícháme žloutky (dobře je rozmícháme), nasekanou petrželovou nať a na závěr mozeček.
  • 4
    Tác posypeme strouhanou houskou (nebo strouhankou). Ze směsi budeme tvořit malé krokety o velikosti palce, které obalíme v rozšlehaných bílcích s vodou a poté je obalíme v připravené strouhané housce. Jakmile jsou obalené, klademe krokety do rozehřátého tuku. Po vyjmutí je dáme okapat na papírový ubrousek.
  • 5
    Hotové krokety podáváme na listech salátu a ozdobíme je snítkou petrželové natě a rajčaty nakrájenými na dílky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.