Mozečkové krokety smažené (minutka)
45 min.
Ingredience
- 75gramůCibule
- 1gramMuškátový květ
- 750gramůTelecí mozek
- 75gramůMáslo čerstvé
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 35gramůStrouhanka
- 60gramůVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 75gramůŽemle tuková
- 75mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
384 mg
Cukr
515 mg
Postup přípravy
- 1Telecí mozek vložíme do teplé vody, odblaníme jej, zbavíme žilek a opláchneme. Potom jej drobně rozsekáme.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na polovině másla. Přidáme rozsekaný mozek, osolíme, opepříme a za stálého míchání vydusíme dosucha.
- 3Ze zbylého másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji mlékem a rozšleháme. Za stálého míchání uvaříme hustý bešamel.
- 4Do bešamelu přidáme mozek, žemli, kterou jsme namočili ve vodě a rozmačkali, květ, sůl a promícháme. Potom vmícháme strouhanku a vejce a necháme směs prochladnout.
- 5Ze směsi tvarujeme malé válečky-krokety-2ks na porci. Obalíme je v hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
- 6Krokety v horkém oleji zvolna smažíme dozlatova.
- 7Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.