Mrákovský oukrop
25 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceMajoránka
- 1kusVejce slepičí
- 3krajíceChléb konzumní
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
848 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli, drobně ji pokrájíme. Chleba nakrájíme na kostičky, které osmažíme nasucho dozlatova, potom odložíme do misky. Pánev vyčistíme a dáme na ni rozehřát máslo, na kterém osmažíme dozlatova cibuli. Očistíme česnek a utřeme ho se solí.
- 2V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody, dáme do ní kmín, drcený pepř, majoránku a česnek. Krátce, asi 3-5 minut povaříme, do vody pustíme vejce, rozmícháme a odstavíme z plotny. Do talířů rozdělíme kostičky chleba a osmaženou cibuli. Přelijeme oukropem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.