Mrazíkova zeleninová polévka

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si očistíme a na kostičky nakrájíme brambory, mrkev, kedlubnu a namočíme si houby do studené vody.
  • 2
    Potom v hrnci rozpustíme máslo, vsypeme do něho drobně nakrájenou cibuli s pórkem a krátce opečeme. Přidáme mrkev, brambory a kedlubnu, ještě asi dvě minuty mícháme.
  • 3
    Zmírníme oheň, osolíme, přidáme namočené houby, podlijeme vývarem, přiklopíme a vaříme, až je zelenina téměř měkká. Poté do polévky vložíme nasekaný špenát a zvolna dovaříme.
  • 4
    Polévku podáváme horkou. Můžeme ozdobit sekanými vařenými vejci. být.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.