Mrkvičková polévka
20 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1hrstBazalka
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyMrkev kořen
- 1špetkaVegeta
- 2kusyPetržel kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 g
Cukr
755 mg
Postup přípravy
- 1Nastrouháme mrkev a petržel, podusíme na másle a zalijeme 1,5l vody.
- 2Přidáme vegetu a do změknutí povaříme.
- 3Rozmícháme vejce, přidáme mouku a bylinky dle chuti.
- 4Vejce s moukou vlijeme do polévky a mícháme, aby nevznikly velké hrudky.
- 5Osolíme a posypeme bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.