Mrkvičky bramborové
40 min.

Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 1lžičkaSůl
- 1hrnekStrouhanka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 1hrstPetržel - nať
- 250mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
870 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
70 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nastrouháme uvařené vychladlé brambory, přidáme hrubou mouku, žloutek, máslo a sůl.
- 2Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé válečky zúžené na jednom konci, aby vypadaly jako mrkvičky.
- 3V prošlehaném bílku a strouhance obalíme, osmahneme zprudka z obou stran ve větším množství oleje.
- 4Poté je vysušíme na papírovém ubrousku.
- 5Špejlí uděláme na silnějším konci dírku, do které zastrčíme kousek petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.