Mrkvičky bramborové

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
870 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
70 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nastrouháme uvařené vychladlé brambory, přidáme hrubou mouku, žloutek, máslo a sůl.
  • 2
    Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé válečky zúžené na jednom konci, aby vypadaly jako mrkvičky.
  • 3
    V prošlehaném bílku a strouhance obalíme, osmahneme zprudka z obou stran ve větším množství oleje.
  • 4
    Poté je vysušíme na papírovém ubrousku.
  • 5
    Špejlí uděláme na silnějším konci dírku, do které zastrčíme kousek petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.