Mrkvičky ve sladkokyselém nálevu

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava nálevu: Do kastrůlku vlijeme vodu, přilijeme ocet, přisypeme sůl a nakonec cukr. Přivedeme k varu a povaříme ještě 7 minut.
  • 2
    Mladé mrkvičky oloupeme, omyjeme a v hrnci s osolenou vodou povaříme 10 minut. Vaříme podle velikosti mrkví. Mrkvičky scedíme a střídavě s tenkými kolečky křenu naskládáme do skleniček. Do každé skleníčky na mrkev položíme tři kuličky pepře a nového koření. Všechny suroviny zalijeme teplým nálevem a skleničky zavíčkujeme. Naskládáme je do zavařovacího hrnce a při 90 stupňové teplotě povaříme 15 minut. Potom je vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.