Mrkvičky ve sladkokyselém nálevu
50 min.
Ingredience
- 2kilogramyMrkev kořen
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- Nálev
- 2litryVoda pitná
- 3decilitryOcet kvasný lihový
- 120gramůCukr krupice
- 1lžíceSůl
- 3gramyPepř černý celý
- 5gramůNové koření celé
- 40gramůKřen
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Příprava nálevu: Do kastrůlku vlijeme vodu, přilijeme ocet, přisypeme sůl a nakonec cukr. Přivedeme k varu a povaříme ještě 7 minut.
- 2Mladé mrkvičky oloupeme, omyjeme a v hrnci s osolenou vodou povaříme 10 minut. Vaříme podle velikosti mrkví. Mrkvičky scedíme a střídavě s tenkými kolečky křenu naskládáme do skleniček. Do každé skleníčky na mrkev položíme tři kuličky pepře a nového koření. Všechny suroviny zalijeme teplým nálevem a skleničky zavíčkujeme. Naskládáme je do zavařovacího hrnce a při 90 stupňové teplotě povaříme 15 minut. Potom je vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.