Mrkvové krokety
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 300mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicStrouhanka
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůMrkev kořen
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1156 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
87 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme a mrkev rozmixujeme na pyré.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci oleje a přidáme k pyré. Vmícháme nastrouhaný sýr, 1 vejce, 150 g hladké mouky, sůl a pepř. Necháme asi 20 minut odpočinout.
- 3Z těsta vykrajujeme lžící menší krokety, které obalíme ve zbylé hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme je na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.
- 4Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.