Mrkvové noky s fetou

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
467 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oškrábanou oloupanou mrkev uvaříme ve vodě doměkka, necháme mírně vychladnout.
  • 2
    Sýr feta a mrkev rozmixujeme, až vznikne hladká kaše. Dáme ji do misky, vmícháme do ní mouku, koření a vejce, vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme z těsta malé moky.
  • 3
    Jarní cibulky a česnek smažíme na másle při střední teplotě asi 3 minuty dozlatova. Přelijeme smetanou, přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku asi 3 minuty zvolna vaříme, až mírně zhoustne. Odstavíme ji a vmícháme natrhanou mátu.
  • 4
    Uvaříme noky po částech ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu, vyjmeme je naběračkou s otvory a upravíme na nahřáté talíře. Potom noky přelijeme teplou omáčkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.