Mrkvové noky s fetou
85 min.
Ingredience
- 1kilogramMrkev kořen
- 200gramůSýr Feta
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3gramyMuškátový oříšek
- 4gramyGaram masala
- 1kusVejce slepičí
- Smetanová omáčka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůCibulka jarní
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůMáta
- 5gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
467 mg
Postup přípravy
- 1Oškrábanou oloupanou mrkev uvaříme ve vodě doměkka, necháme mírně vychladnout.
- 2Sýr feta a mrkev rozmixujeme, až vznikne hladká kaše. Dáme ji do misky, vmícháme do ní mouku, koření a vejce, vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme z těsta malé moky.
- 3Jarní cibulky a česnek smažíme na másle při střední teplotě asi 3 minuty dozlatova. Přelijeme smetanou, přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku asi 3 minuty zvolna vaříme, až mírně zhoustne. Odstavíme ji a vmícháme natrhanou mátu.
- 4Uvaříme noky po částech ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu, vyjmeme je naběračkou s otvory a upravíme na nahřáté talíře. Potom noky přelijeme teplou omáčkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.