Mrkvovo-celerový salát

24 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci uvaříme osolenou vodu a vložíme do ní oloupané a na drobné hranolky nakrájené mrkve a celeru. Vše blanšírujeme asi 4 minuty. Potom zeleninu zcedíme a dáme stranou do mísy.
  • 2
    Vedle ušleháme hladkou zálivku z hořčice, octa, oleje, špetky soli a pepře.
  • 3
    Teplou zeleninu zalijeme hotovou zálivkou a vše promícháme. Ozdobíme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a nadrobno nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.