Mrkvovo-celerový salát
24 min.
Ingredience
- 1kusCeler bulvový
- 1lžíceHořčice Bornier - hrubozrnná
- 2lžíceOcet vinný
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 5lžicOřechy vlašské
- 4kusyMrkev kořen
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci uvaříme osolenou vodu a vložíme do ní oloupané a na drobné hranolky nakrájené mrkve a celeru. Vše blanšírujeme asi 4 minuty. Potom zeleninu zcedíme a dáme stranou do mísy.
- 2Vedle ušleháme hladkou zálivku z hořčice, octa, oleje, špetky soli a pepře.
- 3Teplou zeleninu zalijeme hotovou zálivkou a vše promícháme. Ozdobíme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a nadrobno nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.