Mrkvový koláč s gorgonzolou
65 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 125gramůSýr Gorgonzola
- 3kusyMrkev kořen
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžíceSlunečnice - semena
- 1kusTymián čerstvý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
38 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
7 g
Cukr
379 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, studeného másla, 1 vejce a špetky soli rychle vypracujeme těsto. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
- 2Mrkev oloupeme a podélně nakrájíme na nudličky. Povaříme 3 minuty, zchladíme a necháme okapat.
- 3Smetanu rozšleháme se 2 vejci a vmícháme rozmačkaný sýr. Výrazně osolíme a opepříme.
- 4Těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou dortovou formu o průměru 26 cm. Na těsto hvězdicovitě rozložíme mrkev a zalijeme připravenou sýrovou omáčkou. Povrch posypeme slunečnicovými semínky a koláč pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení ozdobíme lístky tymiánu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.