Mrkvový koláč s gorgonzolou

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
38 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
7 g
Cukr
379 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, studeného másla, 1 vejce a špetky soli rychle vypracujeme těsto. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
  • 2
    Mrkev oloupeme a podélně nakrájíme na nudličky. Povaříme 3 minuty, zchladíme a necháme okapat.
  • 3
    Smetanu rozšleháme se 2 vejci a vmícháme rozmačkaný sýr. Výrazně osolíme a opepříme.
  • 4
    Těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou dortovou formu o průměru 26 cm. Na těsto hvězdicovitě rozložíme mrkev a zalijeme připravenou sýrovou omáčkou. Povrch posypeme slunečnicovými semínky a koláč pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení ozdobíme lístky tymiánu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.