Mrkvový nákyp s tvarohem

70 min.
Česká republika
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou mrkev nakrájíme na kousky, vsypeme do kastrolu, osolíme a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Mrkev vyjmeme, najemno nasekáme a smícháme s krupicí. Tvaroh s vejci a cukrem našleháme do pěny a vmícháme do mrkve. Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem. Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě dorůžova asi 25 minut. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.