Mrkvový nákyp s tvarohem
70 min.
Ingredience
- 750gramůMrkev kořen
- 500gramůTvaroh jemný
- 3kusyVejce slepičí
- 70gramůCukr moučkový
- 70gramůPšeničná krupice
- 2lžíceStrouhanka
- 5lžicMáslo čerstvé
- 200gramůZakysaná smetana
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nakrájíme na kousky, vsypeme do kastrolu, osolíme a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Mrkev vyjmeme, najemno nasekáme a smícháme s krupicí. Tvaroh s vejci a cukrem našleháme do pěny a vmícháme do mrkve. Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem. Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě dorůžova asi 25 minut. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.