Mrkvový salát s bramborami
27 min.

Ingredience
- 400gramůBrambory vařené
- 600gramůMrkev kořen
- 20gramůOlej slunečnicový
- 10gramůCukr třtinový
- 1stroužekČesnek
- 50mililitrůVíno Marsala
- 50mililitrůHovězí vývar základní
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50mililitrůOcet Sherry
- 25gramůOlej olivový extra panenský
- 40gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mrkev rozkrájíme na kostičky, vsypeme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Mrkev v karemelu promícháme, přisypeme prolisovaný česnek, podusíme minutu, zalijeme Marsalou, vývarem a dusíme asi 7 minut. Osolíme, opepříme a odstavíme, poté necháme vychladnout.
- 2Přilijeme ocet, panenský olej, přisypeme na kostičky pokrájené vařené brambory, posekanou petrželku, důkladně promícháme, před podáváním vychladíme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.