Mrkvový salát s pohankou a meruňkami

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky a opečeme na oleji. Přilijeme 100 ml vody, přidáme lžičku soli, prolisovaný česnek a sušené meruňky. Vše dusíme asi 6 minut.
  • 2
    Omyté jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Pohanku opražíme nasucho na pánvi.
  • 3
    Smícháme jogurt, limetkovou šťávu a kůru, sůl a pepř.
  • 4
    Meruňky vyjmeme z mrkve a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do mísy spolu s mrkví a cibulkami a pokapeme trochou mrkvového vývaru. Salát posypeme omytou rukolou a opraženou pohankou.
  • 5
    Zálivku podáváme k salátu zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.