Muffiny s medem a oříšky

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4531 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
440 g
Sacharidy
145 g
Vláknina
6 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formičky na 12 ks muffiny vytřeme rozpuštěným máslem, vysypeme polohrubou moukou. Oloupanou dýni pokrájíme na kostičky, dáme je do rendlíku s vodou, dusíme asi 10 minut. Měkkou dýni scedíme, dáme do mísy a ručním ponorným mixérem ji rozmixujeme na kaši. Vychladlou dýňovou kaši promícháme s bílým jogurtem, pomerančovou šťávou a tekutým medem. Vanilkový lusk rozkrojíme ostrým nožem a tupou hranou nože dřeň seškrábneme do druhé mísy. K vanilce přidáme pokrájené změklé máslo, žloutky, cukr, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a vyšleháme do pěny. K máslu zašleháme dýňovou kaši s medem.
  • 2
    V další míse promícháme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem, mletou skořicí, mletým zázvorem, jemně rozdrceným hřebíčkem, kakaem a špetkou soli. Poté sypkou směs postupně zamícháme do máslové hmoty. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který nakonec zapracujeme do těsta.
  • 3
    Každou formičku naplníme těstem asi do 2/3. Lískové a vlašské ořechy pokrájíme na malé kousky, kterými povrch těsta posypeme. Muffiny pečeme v předehřáté troubě na 180°C, přibližně 20-25 minut. Dozlatova upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, poté je vyjmeme a vložíme do papírových košíčků. Posypeme je moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.