Muffiny s Parmezánem a bylinkami
40 min.
Ingredience
- Na vytření a vysypání formiček
- Těsto
- 4lžíceStrouhanka
- 150gramůSýr Parmezán
- 1lžíceKerblík
- 1lžičkaMajoránka
- 300gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřící prášek do pečiva
- 2špetkyPaprika červená
- 0,5lžičkaSůl
- 2decilitryOlej olivový
- 3,5decilitryPodmáslí
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
923 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
66 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
844 mg
Postup přípravy
- 1Formičky na muffiny vytřeme olivovým olejem a vysypeme jemnou strouhankou. Sýr Parmezán jemně nastrouháme do mísy. Čerstvý kerblík a majoránku omyjeme, lístky velmi drobně pokrájíme. K sýru přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, sladkou červenou papriku, sůl a bylinky. Ve druhé misce vyšleháme vejce s olivovým olejem a za stálého šlehání přilijeme podmáslí. Směs šleháme do té doby, než se pořádně spojí, poté ji přidáme k mouce se sýrem, těsto důkladně promícháme a naplníme formičky do dvou třetin.
- 2Formu s muffinami vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme je do papírových košíčků a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.