Muffiny s Parmezánem a bylinkami

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
923 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
66 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
844 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formičky na muffiny vytřeme olivovým olejem a vysypeme jemnou strouhankou. Sýr Parmezán jemně nastrouháme do mísy. Čerstvý kerblík a majoránku omyjeme, lístky velmi drobně pokrájíme. K sýru přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, sladkou červenou papriku, sůl a bylinky. Ve druhé misce vyšleháme vejce s olivovým olejem a za stálého šlehání přilijeme podmáslí. Směs šleháme do té doby, než se pořádně spojí, poté ji přidáme k mouce se sýrem, těsto důkladně promícháme a naplníme formičky do dvou třetin.
  • 2
    Formu s muffinami vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme je do papírových košíčků a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.