Muflon na žampiónech
110 min.
Ingredience
- 600gramůMufloní maso
- 100gramůSlanina vepřová
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 2kusyCibule
- 200gramůHouby čerstvé
- 2lžičkyZázvor mletý
- 250gramůBrusinky
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusFeferony
- 2decilitryVíno červené
- Mořidlo
- 1kusCitrony
- 10gramůNové koření celé
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůBobkový list
- 2decilitryOlej olivový
- 10gramůNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
57 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, nakrájíme na větší plátky, vložíme do misky, přidáme nové koření, na plátky nakrájený citron, celý pepř, bobkový list, prolisovaný česnek, zalijeme olejem, promícháme a necháme na chladném místě naložené celou noc.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme na tenké nudličky nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, vložíme na tenké pásky nakrájené naložené maso, mletý zázvor, na kolečka nakrájenou feferonku, na tenké nudličky nakrájenou slaninu, zalijeme vývarem, osolíme, přiklopíme a dusíme přibližně 50 minut. Do poloměkkého masa přidáme na pásky nakrájené houby, přidáme víno, vylijeme brusinky a necháme přiklopené vařit dalších přibližně 40 minut.
- 3Měkké maso nakonec dochutíme pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.