Mufloní guláš

145 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mufloní odřezky odblaníme, odřežeme šlachy a maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme nadrobno, polovinu na plátky a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci na sádle zpěníme drobnou cibuli, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, jakmile maso pustí šťávu, přidáme česnek, hrnec přiklopíme a dusíme do vysmahnutí. Nyní zaprášíme moukou, podlijeme vodou a odkryté dusíme doměkka. Nakonec guláš zjemníme máslem, ovoníme majoránkou, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme kroužky cibule.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.