Mufloní guláš
145 min.
Ingredience
- 1000gramůMufloní maso
- 6stroužkůČesnek
- 5gramůMajoránka
- 100gramůSádlo škvařené
- 400gramůCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 2gramyPaprika mletá pálivá
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1200mililitrůVoda pitná
- 120gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mufloní odřezky odblaníme, odřežeme šlachy a maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme nadrobno, polovinu na plátky a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci na sádle zpěníme drobnou cibuli, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, jakmile maso pustí šťávu, přidáme česnek, hrnec přiklopíme a dusíme do vysmahnutí. Nyní zaprášíme moukou, podlijeme vodou a odkryté dusíme doměkka. Nakonec guláš zjemníme máslem, ovoníme majoránkou, provaříme a odstavíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme kroužky cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.