Mufloní guláš na slanině
150 min.
Ingredience
- 1000gramůMufloní maso
- 200gramůSlanina vepřová
- 400gramůCibule
- 50gramůPórek
- 150gramůPaprika zelená
- 50gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyKmín celý
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 3gramyMajoránka
- 1kusMasox
- 150gramůChléb konzumní
- 100mililitrůVíno červené
- 300gramůRohlíky bílé
- 3gramyNové koření celé
- 3gramyJalovec
- 2gramyBobkový list
- 2gramyTymián sušený
- 50gramůOlej slunečnicový
- 800mililitrůVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
33 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné a vykoštěné maso z muflona nakrájíme na kostky, cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, papriku zbavíme jádřince nakrájíme na nudličky, slaninu bez kůže na kostičky, česnek prolisujeme a střídku staršího chleba natrháme na malé kousky.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme kostičky slaniny, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli s pórkem, osmažíme dorůžova, posypeme mletou paprikou, kmínem a jakmile tuk zčervená od papriky, přidáme maso, rychle osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem z hovězích kostí, okořeníme celým novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, tymiánem, ochutíme masoxem a zvolna dusíme téměř doměkka. Zahustíme kousky chleba, přidáme česnek, papriku, majoránku, přilijeme červené víno a dodusíme. Před podáváním vyndáme z guláše celé koření.
- 3Guláš podáváme s čerstvými křupavými rohlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.