Mufloní guláš na slanině

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
33 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné a vykoštěné maso z muflona nakrájíme na kostky, cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, papriku zbavíme jádřince nakrájíme na nudličky, slaninu bez kůže na kostičky, česnek prolisujeme a střídku staršího chleba natrháme na malé kousky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme kostičky slaniny, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli s pórkem, osmažíme dorůžova, posypeme mletou paprikou, kmínem a jakmile tuk zčervená od papriky, přidáme maso, rychle osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem z hovězích kostí, okořeníme celým novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, tymiánem, ochutíme masoxem a zvolna dusíme téměř doměkka. Zahustíme kousky chleba, přidáme česnek, papriku, majoránku, přilijeme červené víno a dodusíme. Před podáváním vyndáme z guláše celé koření.
  • 3
    Guláš podáváme s čerstvými křupavými rohlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.