Mufloní guláš na víně
130 min.
Ingredience
- 1000gramůMufloní maso
- 150gramůSlanina vepřová
- 250gramůCibule
- 5stroužkůČesnek
- 150gramůHříbky čerstvé
- 50gramůPaprika červená
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 400mililitrůVíno červené
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 2gramyKmín drcený
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 15gramůFeferony
- 60gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBramborový knedlík
- 60gramůCibule - nať
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
26 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso z mladšího muflona odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na kostičky, hříbky na plátky, papriku bez jádřince na nudličky, malou feferonku bez semínek nasekáme najemno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmažíme dorůžova. Přidáme kostky masa, prudce osmahneme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou a dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Podlijeme vývarem, přidáme česnek a dusíme téměř doměkka. Nyní přisypeme hříbky, papriku, feferonku, přidáme rajčatový protlak, červené víno, zjemníme máslem a dodusíme. Nakonec zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme, podle chutí dosolíme a odstavíme.
- 3Guláš na talířích doplníme bramborovým knedlíkem, posypeme posekanou cibulovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.