Mufloní guláš na víně

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
26 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z mladšího muflona odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na kostičky, hříbky na plátky, papriku bez jádřince na nudličky, malou feferonku bez semínek nasekáme najemno, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmažíme dorůžova. Přidáme kostky masa, prudce osmahneme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou a dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Podlijeme vývarem, přidáme česnek a dusíme téměř doměkka. Nyní přisypeme hříbky, papriku, feferonku, přidáme rajčatový protlak, červené víno, zjemníme máslem a dodusíme. Nakonec zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme, podle chutí dosolíme a odstavíme.
  • 3
    Guláš na talířích doplníme bramborovým knedlíkem, posypeme posekanou cibulovou natí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.