Mufloní guláš se smetanou
150 min.
Ingredience
- 1000gramůMufloní maso
- 150gramůSlanina vepřová
- 50gramůSádlo škvařené
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 200gramůCibule
- 4gramyKmín celý
- 2gramyPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 80gramůPaprika zelená
- 40gramůKečup
- 4stroužkyČesnek
- 2gramyBobkový list
- 1kusMasox
- 800mililitrůVoda pitná
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2gramyMajoránka
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
26 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso z mladšího muflona očistíme, odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, paprikový lusk bez jádřince na nudličky, mrkev s celerem nastrouháme nahrubo, slaninu bez kůže nakrájíme na drobnější kostičky a česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme kostičky slaniny a vyškvaříme. Škvarky vyndáme, na tuk nasypeme cibuli s kmínem, osmahneme dorůžova, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme kostky masa, lehce orestujeme a ihned podlijeme pivem. Okořeníme bobkový listem, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka. Nyní přidáme pokrájenou papriku, mrkev, celer, kečup, česnek, majoránku, podle potřeby dolijeme vodu, přihodíme kostku masoxu a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do guláše. Důkladně promícháme a dodusíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře a jednotlivé porce ozdobíme škvarky, které jsme si ponechali.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.