Mufloní guláš zapečený

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
30 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mufloní maso očistíme, odblaníme, omyjeme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev s celerem nastrouháme nahrubo a česnek prolisujeme.
  • 2
    V pekáčku rozehřejeme sádlo, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, přiložíme maso, obložíme cibulí promíchanou s mrkví a celerem, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a vložíme do vyhřáté trouby. Za občasného podlévání pečeme asi hodinu.
  • 3
    Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, do výpeku v pekáčku přimícháme rajčatový protlak, přidáme kostku masoxu, česnek, posypeme polohrobou mmoukou, promícháme, vrátíme do pekáčku maso, podle potřeby přilijeme vodu, vrátíme pekáček do trouby a dopečeme. Guláš promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme posekanou cibulovou natí. Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.