Mufloní guláš zapečený
120 min.
Ingredience
- 1000gramůMufloní maso
- 150gramůSádlo škvařené
- 800gramůCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 7gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 4stroužkyČesnek
- 1kusMasox
- 150gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 30gramůMouka polohrubá
- 300gramůChléb konzumní
- 30gramůCibule - nať
- 80gramůProtlak rajčatový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
30 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Mufloní maso očistíme, odblaníme, omyjeme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev s celerem nastrouháme nahrubo a česnek prolisujeme.
- 2V pekáčku rozehřejeme sádlo, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, přiložíme maso, obložíme cibulí promíchanou s mrkví a celerem, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a vložíme do vyhřáté trouby. Za občasného podlévání pečeme asi hodinu.
- 3Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, do výpeku v pekáčku přimícháme rajčatový protlak, přidáme kostku masoxu, česnek, posypeme polohrobou mmoukou, promícháme, vrátíme do pekáčku maso, podle potřeby přilijeme vodu, vrátíme pekáček do trouby a dopečeme. Guláš promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme posekanou cibulovou natí. Podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.