Mufloní kýta na zelenině
90 min.
Ingredience
- 600gramůMufloní maso
- 8gramůSůl
- 1gramPepř cayenský
- 25mililitrůOcet vinný
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 80gramůPetržel kořen
- 1kusBobkový list
- 1gramNové koření celé
- 2gramyPepř černý celý
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramTymián sušený
- 100gramůCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůCeler - nať
- 15gramůPetržel - nať
- 1kusMasox
- 400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné maso vcelku zalijeme vodou, přilijeme ocet, přisypeme nastrouhaný celer, mrkev, petržel, přidáme bobkový list, nové koření, tymián, celý pepř a necháme marinovat přes noc.
- 2Druhý den maso vyjmeme, vložíme do hrnce s polovinou másla a osmažíme ze všech stran. Osolíme, opepříme, zalijeme trochou marinády a dusíme.
- 3V pánvi na zbytku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, posypeme moukou, promícháme, zalijeme zbytkem marinády, přidáme posekanou petrželku, celerovou nať, kostku masoxu, provaříme, přilijeme k masu a dusíme doměkka.
- 4Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, omáčku podle chuti dosolíme, dopepříme a přelijeme maso na talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.