Mufloní kýta na zelenině

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné maso vcelku zalijeme vodou, přilijeme ocet, přisypeme nastrouhaný celer, mrkev, petržel, přidáme bobkový list, nové koření, tymián, celý pepř a necháme marinovat přes noc.
  • 2
    Druhý den maso vyjmeme, vložíme do hrnce s polovinou másla a osmažíme ze všech stran. Osolíme, opepříme, zalijeme trochou marinády a dusíme.
  • 3
    V pánvi na zbytku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, posypeme moukou, promícháme, zalijeme zbytkem marinády, přidáme posekanou petrželku, celerovou nať, kostku masoxu, provaříme, přilijeme k masu a dusíme doměkka.
  • 4
    Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, omáčku podle chuti dosolíme, dopepříme a přelijeme maso na talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.