Mufloní pikantní guláš
160 min.
Ingredience
- 1000gramůMufloní maso
- 500gramůCibule
- 150gramůSádlo škvařené
- 4stroužkyČesnek
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 1kusMasox
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 4gramyKmín celý
- 3gramyTymián sušený
- 2gramyChilli koření mleté
- 2gramyBobkový list
- 3gramyNové koření celé
- 3gramyPepř černý celý
- 2gramyPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 30gramůHořčice gurmánská
- 300gramůRohlíky celozrnné
- 1500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
33 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Muflonní maso vykostíme, kosti si ponecháme, maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Kosti z muflona zalijeme vodou, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem a uvaříme vývar.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme celý kmín, osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme dozlatova, na cibulový základ položíme kostky masa, osolíme, opepříme mletým pepřem, okořeníme tymiánem, krátce orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Až se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem z mufloních kostí, přihodíme kostku masoxu a dusíme zvolna téměř doměkka. Nyní ochutíme česnekem, hořčicí, chilli kořením, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
- 3Hotový guláš podáváme s celozrnným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.