Musaka s fazolí a čočkou
90 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůČočka jedlá
- 1kusLilek
- 2kusyPórek
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusPaprika žlutá
- 400gramůRajčata
- 1decilitrVíno bílé
- 200gramůFazole červené sterilované
- 2kusyBylinky čerstvé - svazek
- 300gramůJogurt nízkotučný
- 50gramůSýr Parmezán
- 2kusyČesnek
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
18 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Do vroucí vody nasypeme čočku a vaříme cca 30 minut dokud nezměkne. Čočku slijeme, propláchneme a uchováme.
- 2Předehřejeme troubu na 180°C. Lilky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty. Vyjmeme, osušíme a uchováme.
- 3Rozpálíme olej v pánvi, přidáme nakrájený pórek, celer, česnek na kolečka a papriku na kostičky. Smažíme cca 5 minut. Přidáme uvařenou čočku, rajčata, víno, rajčatový protlak, fazole, bylinky, pepř a sůl. Zvolna vaříme pokud zelenina nezměkne.
- 4Polovinu směsi vložíme do zapékací směsi a pokryjeme plátky lilku. Tento postup opakujeme. Smícháme jogurt a vejce a přelijeme obsah misky. Posypeme parmazánem a pečeme 40 minut dokud povrch nezezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.