Musaka s kysaným zelím
70 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžíceTuk
- 3kusyCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 600gramůMaso mleté - mix
- 1000gramůZelí kysané
- 200gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
55 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na polovině dávky oleje podusíme kysané zelí.
- 2Na zbylém oleji osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, krátce osmahneme, osolíme a opepříme.
- 3V osolené vodě uvaříme propláchnutou rýži do poloměkka.
- 4Do vymazané zapékací mísy urovnáme vrstvu zelí, dále vrstvu rýže a nakonec navrstvíme maso. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří zelí.
- 5Smetanu rozmícháme se žloutky, nalijeme na pokrm, mísu vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia a zapékáme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.