Musaka s kysaným zelím

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
55 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na polovině dávky oleje podusíme kysané zelí.
  • 2
    Na zbylém oleji osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, krátce osmahneme, osolíme a opepříme.
  • 3
    V osolené vodě uvaříme propláchnutou rýži do poloměkka.
  • 4
    Do vymazané zapékací mísy urovnáme vrstvu zelí, dále vrstvu rýže a nakonec navrstvíme maso. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří zelí.
  • 5
    Smetanu rozmícháme se žloutky, nalijeme na pokrm, mísu vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia a zapékáme asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.