Musaka se smaženým květákem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
56 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák uvaříme doměkka v osolené vodě s 1 lžičkou octa. Květák vytáhneme z vody a rozdělíme na větší růžičky. V misce si ušleháme hustší těstíčko z vajíčka, mouky a mléka. Květákové růžičky namáčíme do těstíčka, v pánvi na rozpáleném oleji je osmažíme ze všech stran dorůžova a odložíme na talíř.
  • 2
    V druhé pánvi si na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní mleté telecí nebo jehněčí maso, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 20 minut. Pekáč si vymažeme olejem, na dno poskládáme polovinu z usmaženého květáku, na květák rozložíme masovou směs a zakryjeme druhou polovinou usmažených květákových růžiček. Vše zalijeme zakysanou smetanou s rozkvedlaným vejcem a pekáč vložíme do dobře vyhřáté trouby.
  • 3
    Musaku zapečeme při 200°C do zlatohněda.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.