Musaka z brambor a sýru
70 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1decilitrOlej olivový
- 350gramůSýr balkánský
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
57 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme a celé uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Musíme si dát pozor, aby se nerozvařily.
- 2Brambory slijeme a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a odložíme do mísy. Balkánský sýr nastrouháme nahrubo, smícháme ho v misce se syrovými žloutky, solí, pepřem, 1/2 zakysané smetany a vyšlehaným sněhem z bílků.
- 3Do olejem vymazané zapékací mísy položíme vrstvu brambor, na ni rozetřeme sýrovou vrstvu, pak znovu brambory a vrstvu sýru. Toto opakujeme, pokud máme suroviny, poslední vrstva bude z brambor. Tu zalijeme druhou polovinou smetany. Dáme zapéct do vyhřáté trouby, pečeme při 200 °C.
- 4Upečená bramborová musaka má zlatohnědou kůrku.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.