Musaka z fazolí, čočky a lilku
110 min.
Ingredience
- 1kusPaprika žlutá
- 75gramůČočka jedlá
- 1kusLilek
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyPórek
- 2kusyCeler řapíkatý
- 400gramůRajčata
- 5lžicVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300mililitrůJogurt bílý
- 1hrstBazalka
- 2kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyBylinky čerstvé - svazek
- 400gramůFazole bílé
- 25gramůSýr Parmezán
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
13 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
28 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vroucí vodou vložíme čočku a pod poklicí vaříme 30 minut. Slijeme, propláchneme a dáme stranou.
- 2Na 175 stupňů předehřejeme troubu.
- 3V hrnci s vodou vaříme 2 minuty plátky lilku. Slijeme, osušíme a dáme stranou.
- 4Rozehřejeme v pánvi olej, vložíme pokrájený pórek, česnek, řapíkatý celer, papriku a 5 minut smažíme, dokud zelenina nezměkne.
- 5Přidáme uvařenou čočku, víno, rajčata, fazole, rajčatový protlak, pepř a směs koření. Přikryjeme poklicí a přivedeme k varu. 10 minut zvolna vaříme.
- 6Polovinu směsi fazolí a čočky dáme do zapékací mísy, poklademe polovinou plátků lilku v jedné vrstvě.
- 7Navrstvíme další směs fazolí a plátky lilku, jogurt smícháme s vejci, nalijeme na lilek a posypeme parmazánem.
- 840 minut pečeme.
- 9Ozdobíme bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.