Musaka z fazolí, čočky a lilku

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
13 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
28 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vroucí vodou vložíme čočku a pod poklicí vaříme 30 minut. Slijeme, propláchneme a dáme stranou.
  • 2
    Na 175 stupňů předehřejeme troubu.
  • 3
    V hrnci s vodou vaříme 2 minuty plátky lilku. Slijeme, osušíme a dáme stranou.
  • 4
    Rozehřejeme v pánvi olej, vložíme pokrájený pórek, česnek, řapíkatý celer, papriku a 5 minut smažíme, dokud zelenina nezměkne.
  • 5
    Přidáme uvařenou čočku, víno, rajčata, fazole, rajčatový protlak, pepř a směs koření. Přikryjeme poklicí a přivedeme k varu. 10 minut zvolna vaříme.
  • 6
    Polovinu směsi fazolí a čočky dáme do zapékací mísy, poklademe polovinou plátků lilku v jedné vrstvě.
  • 7
    Navrstvíme další směs fazolí a plátky lilku, jogurt smícháme s vejci, nalijeme na lilek a posypeme parmazánem.
  • 8
    40 minut pečeme.
  • 9
    Ozdobíme bylinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.