Musaka z kysaného zelí
95 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůHovězí maso mleté
- 250gramůVepřové maso mleté
- 100gramůRýže loupaná
- 1kilogramZelí kysané
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2decilitryOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
958 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
78 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme si rýži ve slané vodě do poloměkka, pak rýži scedíme a odložíme na talíř. Pokrájené kysané zelí, pokud je velmi kyselé, propláchneme vodou a orestujeme na rozpáleném oleji (1dl).
- 2V druhé pánvi na rozpáleném oleji (1dl) orestujeme mleté maso, které osolíme a opepříme.
- 3Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno dáme 1/2 kysaného zelí, na zelí rovnoměrně navrstvíme maso, potom rýži a nakonec kysané zelí.
- 4Vše přelijeme kysanou smetanou, kterou jsme zředili vodou, a ve které jsme rozšlehali vajíčko se špetkou soli. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 45 minut.
- 5Upečená musaka má zlatohnědou barvu.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.