Musaka z kysaného zelí

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
958 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
78 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme si rýži ve slané vodě do poloměkka, pak rýži scedíme a odložíme na talíř. Pokrájené kysané zelí, pokud je velmi kyselé, propláchneme vodou a orestujeme na rozpáleném oleji (1dl).
  • 2
    V druhé pánvi na rozpáleném oleji (1dl) orestujeme mleté maso, které osolíme a opepříme.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno dáme 1/2 kysaného zelí, na zelí rovnoměrně navrstvíme maso, potom rýži a nakonec kysané zelí.
  • 4
    Vše přelijeme kysanou smetanou, kterou jsme zředili vodou, a ve které jsme rozšlehali vajíčko se špetkou soli. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 45 minut.
  • 5
    Upečená musaka má zlatohnědou barvu.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.