Musaka z rýže
80 min.
Ingredience
- 200gramůHříbky čerstvé
- 1kusCibule
- 2,5decilitrySmetana jihočeská zakysaná15%
- 1lžičkaSůl
- 200gramůRýže loupaná
- 200gramůJátra kuřecí
- 3lžícePetržel - nať
- 1,5decilitryOlej olivový
- 1lžičkaPepř bílý
- 2kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
43 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme dobře propranou rýži (v poměru 1 díl rýže a 2 díly vody).
- 2V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme umyté, na plátky pokrájené houby, osolíme, opepříme, promícháme a spolu s cibulí smažíme přibližně 10-15 minut, potom je z pánve vyjmeme a dáme na talíř. Na tom samém oleji restujeme pokrájená kuřecí játra s drobně pokrájenou zelenou petrželkou. Orestované posolíme a opepříme. Vymažeme pekáč olejem a na dno dáme vrstvu rýže, na ni vrstvu hub, znovu vrstvu rýže, vrstvu hub a vrstvu rýže. Nakonec na rýži poklademe kuřecí játra. Vše zalijeme osolenými vejci, které jsme rozšlehali v zakysané smetaně. Pekáč dáme do rozehřáté trouby a musaku zapečeme.
- 3Pečeme při 200°C tak dlouho, až povrch bude zlatohnědý.
- 5
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.