Mušle a platýz v jablečném víně
34 min.
Ingredience
- 1kusCibulka jarní
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyPlatýz - filety
- 2lžičkySolamyl
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 1kilogramMušle slávky
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusJablka
- 0,5kusVíno jablečné
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
14 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Mušle očistíme, otevřené vyhodíme.
- 2V rendlíku rozpustíme máslo a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme mušle, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Zakryjeme a vaříme při vysoké teplotě 6-8 minut, občas rendlíkem zatřeseme.
- 3Hotové mušle vyloupeme, zavřené vyhodíme. Tekutinu přecedíme a mušle necháme na sítu.
- 4Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Filé z platýze a jablko vložíme do hrnce, zakapeme citrónovou šťávou a osolíme. Přidáme cibulku, vývar z mušlí, zakryjeme a vaříme asi 8 minut, pak přidáme mušle a vše ještě minutu zahříváme.
- 5Filé s mušlemi a jablky upravíme na mísu a ponecháme v teple. Ve smetaně rozmícháme škrob a přilijeme ho do vývaru, povaříme a nalijeme na rybu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.