Mušle Meunière
25 min.
Ingredience
- 0,5litrMušle slávky
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
6 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z mušlí před vařením oškrábeme všechny nečistoty, poté je opereme ve studené vodě. Urovnáme do kastrolu, přilijeme suché bílé víno, osolíme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a sekanou petrželku, přikryjeme pokličkou, prudce vaříme 5 minut. Kastrol odstavíme a vmícháme máslo.
- 2Mušle narovnáme na talíře a přelijeme vývarem. Nabíráme opatrně, protože na dně by mohl být písek z mušlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.