Mušle na česneku a bylinkách

27 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
36 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
39 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle očistíme a povaříme v kastrolu s 250 ml osolené vody a jedním plátkem citronu. Vaříme je čtyři minuty, pak vyhodíme všechny zavřené, oloupeme je a necháme okapat.
  • 2
    Na oleji pak mušle smažíme jednu minutu z obou stran, vyjmeme je a do pánve přisypeme nasekané šalotky i česnek a podusíme je pět minut doměkka. Poté přidáme nasekanou lžíci petrželky, červenou papriku i papriku mletou a vrátíme tam mušle i se šťávou. Povaříme je, stáhneme z ohně a necháme dvě minuty odpočívat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.