Mušle na smetaně s bylinkami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
20 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme 1 šalotku a nakrájíme na silná kolečka. Estragon nakrájíme nahrubo. Obojí dáme s bílým vínem a 1/4 l vody do širokého hrnce, osolíme a přivedeme k varu.
  • 2
    Zavřené mušle vložíme do vroucího vývaru a zakryté 3 minuty zprudka vaříme, dokud se neotevřou. Mušle vyjmeme z vývaru a ty ještě zavřené vytřídíme a vyhodíme. Vyjmeme maso ze skořápek. Vývar přecedíme a v hrnci zprudka necháme vyvařit asi na třetinu.
  • 3
    Zbývající šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Oloupeme kedlubnu a nakrájíme nejprve na tenké plátky a pak na jemné nudličky.
  • 4
    Rozpustíme v hrnci máslo, v něm na středním ohni podusíme šalotku s kedlubnou. Přilijeme mušlový vývar, zeleninu zhruba 5 minut povaříme na skus. Omyjeme meduňku, oklepeme a lístky jemně nasekáme. Přilijeme smetanu ke kedlubně a ochutíme solí, pepřem, koriandrem a hořčicí. Přimícháme maso z mušlí a opět zahřejeme. Přidáme mátu, bylinkovou smetanu a mušle smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.