Mušle na smetaně se špagetami
35 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety
- 2lžíceOlej olivový
- 125mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůBazalka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1,5kilogramyMušle slávky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1069 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
34 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
464 mg
Cukr
340 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
- 2Slávky očistíme. Otevřené lastury nepoužijeme. Ve velkém hrnci zahřejeme olej, přidáme drcený česnek, na malém ohni jej mícháme asi 30 sekund.
- 3Přidáme víno a slávky a pod pokličkou je na malém ohni podusíme 5 minut. Potom slávky vyjmeme, neotevřené nepoužijeme.
- 4Do šťávy v hrnci přidáme smetanu, bazalku, sůl a pepř, za občasného zamíchání asi 2 minuty povaříme. Slávky upravíme na špagety a polijeme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.