Mušle na víně se smetanou
30 min.
Ingredience
- 2000gramůMušle slávky
- 120gramůŠalotka
- 200mililitrůVíno bílé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůPetržel - nať
- 40gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Šalotky oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky tymiánu a petrželku posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přisypeme šalotky a osmahneme. Přidáme petrželku, tymián, bobkový list, mušle, opepříme, podlijeme bílým vínem a podusíme několik minut, až se mušle otevřou.
- 2Ty, které se neotevřou, vyhodíme. Mušle vyjmeme a rozdělíme na talíře. Do pánve přimícháme zbytek másla, zjemníme smetanou, provaříme, podle chuti osolíme a vzniklou omáčkou přelijeme mušle na talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.