Mušle na víně se smetanou

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
240 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotky oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky tymiánu a petrželku posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přisypeme šalotky a osmahneme. Přidáme petrželku, tymián, bobkový list, mušle, opepříme, podlijeme bílým vínem a podusíme několik minut, až se mušle otevřou.
  • 2
    Ty, které se neotevřou, vyhodíme. Mušle vyjmeme a rozdělíme na talíře. Do pánve přimícháme zbytek másla, zjemníme smetanou, provaříme, podle chuti osolíme a vzniklou omáčkou přelijeme mušle na talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.