Mušle plněné rýží a rajčaty
245 min.
Ingredience
- 24kusůMušle srdcovky
- 100gramůRýže jasmínová
- 2kusyŠalotka
- 3kusyRajčata
- 60gramůPetržel - nať
- 60mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř cayenský
- 5gramůSůl
- 5gramůŠafrán
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mušle omyjeme a necháme cca 3 hodiny v osolené studené vodě. Scedíme a dáme na pánev. Přilijeme 2 lžíce bílého vína a 1 lžíci oleje a při střední teplotě, pod pokličkou, za občasného potřesení pánví vaříme, dokud se neotevřou. Stáhneme pánev ze sporáku, mušle vyloupeme a dáme do mísy. Ty, které se neotevřely, vyhodíme. Skořápky vymyjeme a položíme na kuchyňskou utěrku.
- 2Šťávu vzniklou při vaření mušlí jemně scedíme, nalijeme do hrnce, přidáme 2 sklenice vody a přivedeme k varu. Přidáme šafrán, rýži a při střední teplotě, pod pokličkou, vaříme 15-18 minut. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Rajčata spaříme a oloupeme, zbavíme semínek, necháme okapat a pak nakrájíme na kostičky. Očistíme petrželku a nasekáme.
- 3V pánvi osmažíme na zbývajícím oleji nasekanou šalotku, ale nenecháme ji zbarvit dohněda. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme a opepříme. Přilijeme zbývající bílé víno. Víno necháme prudce vyvařit. Nakonec přidáme vyloupané mušličky, uvařenou rýži a nasekanou petrželku. Vše promícháme. Směsí naplníme prázdné skořápky, urovnáme na servírovací mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.