Mušle s mořským jazykem s chřestovou omáčkou a jasmínovou rýží

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
14 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
415 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z mořského jazyka nakrájíme na čtyři pruhy, mušle zbavíme srdíček, zavineme do pruhu ryby, osolíme, opepříme, zpevníme párátky a usmažíme v pánvi na olivovém oleji nebo ugrilujeme.
  • 2
    Šalotku a chřest očistíme, nakrájíme nadrobno, osmahneme na olivovém oleji, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, 10 minut povaříme, přilijeme citronovou šťávu a rozmixujeme.
  • 3
    Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu na obalu.
  • 4
    Mrkev nakrájíme na nudličky, lilek na tenká kolečka, v pánvi rozpálíme olej, přisypeme mrkev, lilek a orestujeme.
  • 5
    Na talíře upravíme rybu s mušlemi, doplníme jasmínovou rýží a chřestovou omáčkou. Nakonec pokrm ozdobíme orestovanou zeleninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.