Mušle se žampiony

20 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
19 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z konzervy přes cedník vysypeme mušle, hodně malé žampiony ponecháme vcelku, větší překrájíme na půlky, posekáme 6 šalotek, se solí utřeme 2 oloupané stroužky česneku, na tenké proužky nakrájíme 1 červenou chilli papričku a na jemno posekáme 4 lžíce petrželové nati.
  • 2
    Ve velké pánvi na rozpuštěném másle smažíme žampiony, utřený česnek a šalotky, po 4 - 5 minutách vše vyjmeme z pánve a odložíme. V pánvi potom smažíme okapané mušle 2 - 3 minuty do měkka, vyjmeme je z pánve a rovněž uložíme stranou. Do pánve nakonec nalijeme suché bílé víno, přimícháme 3 lžíce petrželky s chilli papričkou a na prudkém ohni vaříme, až se odpaří polovina tekutiny. Potom do pánve vrátíme mušle s houbami, směs dosolíme, promícháme a ještě asi 2 minuty prohřejeme.
  • 3
    Pokrm servírujeme posypaný zbytkem sekané petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.