Mušle se žampiony
20 min.
Ingredience
- 500gramůMušle v nálevu
- 500gramůŽampiony - sterilované
- 6kusůŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 4lžícePetržel - nať
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
19 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z konzervy přes cedník vysypeme mušle, hodně malé žampiony ponecháme vcelku, větší překrájíme na půlky, posekáme 6 šalotek, se solí utřeme 2 oloupané stroužky česneku, na tenké proužky nakrájíme 1 červenou chilli papričku a na jemno posekáme 4 lžíce petrželové nati.
- 2Ve velké pánvi na rozpuštěném másle smažíme žampiony, utřený česnek a šalotky, po 4 - 5 minutách vše vyjmeme z pánve a odložíme. V pánvi potom smažíme okapané mušle 2 - 3 minuty do měkka, vyjmeme je z pánve a rovněž uložíme stranou. Do pánve nakonec nalijeme suché bílé víno, přimícháme 3 lžíce petrželky s chilli papričkou a na prudkém ohni vaříme, až se odpaří polovina tekutiny. Potom do pánve vrátíme mušle s houbami, směs dosolíme, promícháme a ještě asi 2 minuty prohřejeme.
- 3Pokrm servírujeme posypaný zbytkem sekané petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.