Mušle slávky na sherry

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
28 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pod studenou vodou pečlivě omyjeme a okartáčujeme mušle. Ty, které jsou otevřené, vyhodíme, protože jsou špatné.
  • 2
    Pórek opláchneme a odřízneme z něho část kolem kořene a uvadlou zelenou část. Podélně pórek rozřízneme a rozkrájíme na plátky. Šalotku a stroužek česneku oloupeme a nasekáme nadrobno.
  • 3
    Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme. Pak na něj vložíme nakrájený pórek a nasekaný česnek a šalotku. Podusíme a pak zalijeme rybím vývarem a sherry. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vložíme mušle a přikryjeme poklicí. Vaříme 8 minut. Během vaření celý obsah hrnce několikrát protřeseme.
  • 4
    Když se mušle otevřou, vyndáme je z vývaru, neotevřené mušle vyhodíme, protože jsou zkažené. Pak do vývaru přidáme smetanu a celý pepř a svaříme, dokud nezhoustne. Hotové mušle nakonec přelijeme omáčkou. Zasypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.