Mušle slávky na sherry
40 min.
Ingredience
- 2kilogramyMušle slávky
- 1kusPórek
- 2kusyŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej olivový
- 125mililitrůSherry brandy
- 1250mililitrůVývar rybí
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř cayenský
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 3lžícePepř bílý
- 50gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
28 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pod studenou vodou pečlivě omyjeme a okartáčujeme mušle. Ty, které jsou otevřené, vyhodíme, protože jsou špatné.
- 2Pórek opláchneme a odřízneme z něho část kolem kořene a uvadlou zelenou část. Podélně pórek rozřízneme a rozkrájíme na plátky. Šalotku a stroužek česneku oloupeme a nasekáme nadrobno.
- 3Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme. Pak na něj vložíme nakrájený pórek a nasekaný česnek a šalotku. Podusíme a pak zalijeme rybím vývarem a sherry. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vložíme mušle a přikryjeme poklicí. Vaříme 8 minut. Během vaření celý obsah hrnce několikrát protřeseme.
- 4Když se mušle otevřou, vyndáme je z vývaru, neotevřené mušle vyhodíme, protože jsou zkažené. Pak do vývaru přidáme smetanu a celý pepř a svaříme, dokud nezhoustne. Hotové mušle nakonec přelijeme omáčkou. Zasypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.