Mušle slávky s omáčkou z koňaku
35 min.
Ingredience
- 2kusyMušle slávky
- 2kusyŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůTymián čerstvý
- 125mililitrůVývar rybí
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 40mililitrůMartell cognac
- 0,5kusFeferony
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
26 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mušle pod studenou vodou pečlivě opláchneme a okartáčujeme. Vyhodíme všechny neuzavřené mušle. Oloupeme šalotku a česnek a nasekáme nadrobno. Feferonku také posekáme na drobné kousky. Oškrábeme mrkev, petržel a celer a pokrájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme na něj nasekanou šalotku, česnek a feferonku. Přidáme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Dusíme zeleninu a pak na ni přilijeme koňak. Osolíme a opepříme, přidáme tymián a zalijeme rybím vývarem.
- 3Do vývaru vložíme mušle a přikryjeme hrnec poklicí. Vaříme 8 minut. Během varu hrnec několikrát protřepeme. Neotevřené mušle vyhodíme, protože jsou zkažené. Otevřené mušle vyndáme a dáme stranou. Do vývaru zamícháme smetanu a vaříme, dokud nezhoustne. Uvařené mušle přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.