Mušle slávky s omáčkou z rajčat
35 min.
Ingredience
- 2kilogramyMušle slávky
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyRajčata
- 50gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 125mililitrůVývar rybí
- 20gramůBazalka
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
12 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pod tekoucí vodou omyjeme a kartáčkem důkladně oškrábeme mušle. Otevřené mušle vyhodíme, protože jsou špatné. Oloupeme cibuli a česnek a obojí nasekáme nadrobno.
- 2Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Rozkrojíme je na polovinu a odstraníme z nich semínka. Dužninu nakrájíme a kostičky.
- 3Do hrnce vložíme máslo a rozehřejeme. Pak na něj vložíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme kousky rajčat a bylinky. Osolíme a opepříme. Zalijeme rybím vývarem a vaříme několik minut.
- 4Pak do hrnce vložíme mušle a přikryjeme hrnec poklicí. Vaříme 8 minut. Během varu hrnec několikrát protřepeme. Neotevřené mušle vyhodíme, otevřené naskládáme do talířů a přelijeme rajčatovou omáčkou. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.