Mušle slávky s omáčkou z rajčat

35 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
12 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pod tekoucí vodou omyjeme a kartáčkem důkladně oškrábeme mušle. Otevřené mušle vyhodíme, protože jsou špatné. Oloupeme cibuli a česnek a obojí nasekáme nadrobno.
  • 2
    Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Rozkrojíme je na polovinu a odstraníme z nich semínka. Dužninu nakrájíme a kostičky.
  • 3
    Do hrnce vložíme máslo a rozehřejeme. Pak na něj vložíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme kousky rajčat a bylinky. Osolíme a opepříme. Zalijeme rybím vývarem a vaříme několik minut.
  • 4
    Pak do hrnce vložíme mušle a přikryjeme hrnec poklicí. Vaříme 8 minut. Během varu hrnec několikrát protřepeme. Neotevřené mušle vyhodíme, otevřené naskládáme do talířů a přelijeme rajčatovou omáčkou. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.