Mušle v zeleninové omáčce
100 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1lžíceSůl
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 150gramůRajčata
- 1decilitrOlej olivový
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5kusůČesnek
- 30gramůCeler bulvový
- 3kilogramyMušle slávky
- 50gramůMrkev kořen
- 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
34 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mušle dobře kartáčem očistíme, propereme v čisté vodě a znovu opláchneme.
- 2Cibuli, mrkev a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobno.
- 3Omytá rajčata nakrájíme na kostky.
- 4V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme mrkev s celerem, rajčatový protlak, mouku a rajčata, pokrájený česnek a sůl. Vše promícháme a na chvíli odstavíme z plotny.
- 5Do hrnce dáme vařit horkou vodu a mušle vodou spaříme. Z takto otevřených mušlí vyjmeme maso, které dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem a vaříme 15 minut. Mušle z vody vytáhneme a položíme s masem do pekáče.
- 6Pánev se zeleninou postavíme znovu na plotnu a za stálého míchání přilijeme hrnek vývaru z mušlí, ochutnáme, dosolíme podle chuti a chvíli povaříme.
- 7Pak zeleninovou omáčku přelijeme přes síto na mušle v pekáči.
- 8který vložíme do dobře vyhřáté trouby zapéct při 170 °C na 30 minut.
- 9Mušle servírujeme s omáčkou, posypané zelenou petrželkou s a bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.