Mušle v zeleninové omáčce

100 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
34 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle dobře kartáčem očistíme, propereme v čisté vodě a znovu opláchneme.
  • 2
    Cibuli, mrkev a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobno.
  • 3
    Omytá rajčata nakrájíme na kostky.
  • 4
    V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme mrkev s celerem, rajčatový protlak, mouku a rajčata, pokrájený česnek a sůl. Vše promícháme a na chvíli odstavíme z plotny.
  • 5
    Do hrnce dáme vařit horkou vodu a mušle vodou spaříme. Z takto otevřených mušlí vyjmeme maso, které dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem a vaříme 15 minut. Mušle z vody vytáhneme a položíme s masem do pekáče.
  • 6
    Pánev se zeleninou postavíme znovu na plotnu a za stálého míchání přilijeme hrnek vývaru z mušlí, ochutnáme, dosolíme podle chuti a chvíli povaříme.
  • 7
    Pak zeleninovou omáčku přelijeme přes síto na mušle v pekáči.
  • 8
    který vložíme do dobře vyhřáté trouby zapéct při 170 °C na 30 minut.
  • 9
    Mušle servírujeme s omáčkou, posypané zelenou petrželkou s a bílým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.