Mušle zapečené se špenátem

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
32 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát rozmrazíme, oprané mušle oddělíme, již otevřené vložíme do hrnce, přilijeme víno a 4 dcl vody. Přidáme jednu oloupanou, nasekanou cibuli, oloupaný, prolisovaný česnek, špenát, okořeníme, společně vaříme 7 minut. Poté vše scedíme a necháme okapat. Vyjmeme maso z mušlí.
  • 2
    Špenát řádně vymačkáme, na hrubo nasekáme. Dvě cibule oloupeme, pokrájíme na kolečka a společně se špenátem podusíme na rozpuštěném másle 6 minut.
  • 3
    Bylinkové máslo rozpustíme na druhé pánvi, osmažíme na něm maso z mušlí po minuty, poté ho přidáme ke špenátu, okořeníme a smažíme další 2 minuty.
  • 4
    Hotové upravíme na talíře, obložíme kaviárem, koprem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.