Mušle zapečené se špenátem
45 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 400mililitrůVíno bílé
- 2kilogramyMušle slávky
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceKaviár
- 1lžíceMáslo bylinkové
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl mořská
- 0,5šálekKopr čerstvý
- 0,25lžičkaNové koření celé
- 0,25lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
32 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Špenát rozmrazíme, oprané mušle oddělíme, již otevřené vložíme do hrnce, přilijeme víno a 4 dcl vody. Přidáme jednu oloupanou, nasekanou cibuli, oloupaný, prolisovaný česnek, špenát, okořeníme, společně vaříme 7 minut. Poté vše scedíme a necháme okapat. Vyjmeme maso z mušlí.
- 2Špenát řádně vymačkáme, na hrubo nasekáme. Dvě cibule oloupeme, pokrájíme na kolečka a společně se špenátem podusíme na rozpuštěném másle 6 minut.
- 3Bylinkové máslo rozpustíme na druhé pánvi, osmažíme na něm maso z mušlí po minuty, poté ho přidáme ke špenátu, okořeníme a smažíme další 2 minuty.
- 4Hotové upravíme na talíře, obložíme kaviárem, koprem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.