Mušlová omáčka
35 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel - nať
- 125mililitrůVíno bílé
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaChilli paprička
- 1špetkaSůl
- 24kusůMušle slávky
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5244 kcal
Bílkoviny
714 g
Tuky
141 g
Sacharidy
222 g
Vláknina
106 mg
Cukr
307 mg
Postup přípravy
- 1Mušle povaříme v bílém víně, dokud se neotevřou. Poté z nich vyjmeme maso a nasekáme nadrobno. Vývar z mušlí procedíme.
- 2Na rozehřátém másle podusíme najemno nasekaný česnek a chilli papričku. Přidáme mušle, vývar, nasekanou petrželku a základní světlou omáčku. Vše prohřejeme, dochutíme solí a pepřem.
- 3Omáčku podáváme k těstovinám, je vhodná zejména ke špagetám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.