Myslivecká hovězí pečeně

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme, protkneme slaninou a osolíme.
  • 2
    Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na polovině tuku.
  • 3
    Přidáme maso, krátce je opečeme, podlijeme trochou vlažné vody, přidáme divoké koření, zastříkneme octem a pod poklicí dusíme (pečeme)v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vlažnou vodou.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a zalijeme vodou, znovu zamícháme.
  • 5
    Omáčku uvedeme do varu, přilijeme mléko a za občasného promíchání provaříme. Během varu omáčku ochutíme solí, cukrem, převařeným octem a bílým vínem.
  • 6
    Ke konci varu přilijeme smetanu, krátce povaříme a přecedíme přes hustý cedník.
  • 7
    Nakonec do omáčky přidáme najemno nasekanou petrželku a povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.