Myslivecká omáčka k řízkům
25 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 20gramůPetržel - nať
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 50mililitrůVíno bílé
- 50gramůRajčata
- 60gramůJíška instantní
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zpěníme máslo. Oloupeme cibuli, jemně ji nakrájíme. Očistíme žampiony, odkrojíme konce nožiček a nakrájíme je na tenké plátky. Cibuli a houby vložíme do horkého másla a rychle je osmažíme. Přilijeme vývar, víno a necháme vzkypět.
- 2Rajčata oloupeme, vymačkáme a jemně nakrájíme. Přidáme je do omáčky, kterou zahustíme jíškou. Ochutíme solí, pepřem a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.