Myslivecká omáčka s houbami
40 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 100gramůHouby čerstvé
- 100mililitrůVíno portské
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceBrandy
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžícePažitka
- 1lžíceEstragon
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata z konzervy překrájíme na menší kousky.
- 2V kastrůlku rozpustíme 10 g másla, přidáme jarní cibulku, houby a 5 minut restujeme. Přilijeme portské víno, brandy, ocet a povaříme dalších 5 minut. Potom přilijeme hovězí vývar, kousky rajčat, rajčatový protlak a na mírném ohni povaříme ještě 15 minut.
- 3Předtím, než kastrůlek sejmeme ze sporáku, přimícháme do omáčky zbytek másla, najemno nasekanou pažitku, estragon, osolíme, a opepříme. Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.